top of page

RÄDDA NATURUM OCH KONSTHALLEN PÅ FALSTERBO STRANDBAD

Uppdaterat: 1 nov. 2020

Skriv under vår protestlista och når vi 2700 namn så begär vi folkomröstning! Men vi hoppas att Vellingemoderaterna tar sitt förnuft till fånga innan dess!


Vykortskampanjen fortsätter över 9 november då fullmäktige har sammanträde och ska ta ställning i ärendet. Sänd ditt vykort till Vellinge kommun, 235 36 Vellinge med texten Jag säger NEJ till nedläggning av naturum och konsthall på Falsterbo Strandbad. Underteckna med namn och adress. Ditt vykort blir då ett ärende hos kommunen.


Ledande politiker i Vellinge kommun har beslutat att Naturum och Konsthallen på Falsterbo Strandbad ska stänga för gott. Detta är en mycket sorglig och en ofattbar nyhet för många av oss. Vår natur och kulturhistoria är Falsterbonäsets två främsta värden och det som i sekler har attraherat människor från när och fjärran. Vid en eventuell nedläggningen av Naturum och konsthall så sänder Vellinge kommun starka signaler om att natur och kultur inte har något högre värde.

Nedläggningen föreslås för att göra plats åt ett Spa-hotell och för ombyggnad av nuvarande lokaler för konferens- och mässändamål. Inga alternativa placeringar för naturum och konsthall har presenterats.

Påståendet att Strandbaden inte är tillräckligt välbesökt stämmer inte. Se siffror nedan från 2019:

• Naturum Falsterbo hade under 2019 inte mindre än 289 öppetdagar under vilka sammanlagt cirka 54.800 besök gjordes. • I samband med Falsterbo Bird Show hölls naturpedagogiska dagar under vilka 55 klasser med totalt 1100 elever deltog från skolor i sydvästra Skåne. • 107 grupper bokade naturvägledning och totalt 118 exkursioner genomfördes under verksamhetsåret. • 10-årsjubileet av Falsterbo Bird Show genomfördes den 30 aug-1 september. Eventet hade cirka 5000 besökare.

Det påstås även att Strandbaden går med förlust. Men att anse att natur och kultur samt värdefull och nödvändig kunskapsspridning måste vara vinstdrivande är inte heller en uppfattning som får vara avgörande när det gäller att öka barns och ungdomars förståelse och respekt för vår unika omgivning och den biologiska mångfalden.193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page