top of page
76607502_2991262560894507_19968180292073

FNF 50 ÅR.

HUR FIRAR VI DET?

1970 grundades Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Det var i samband med proteströrelsen som växte fram när tågförbindelsen Malmö-Falsterbo skulle läggas ner. Sedan dess har FNF engagerat sig i mängder av frågor som rört kommunens natur och miljövård men även kultuminnen och vård av dessa ingår i vårt arbete. I år firar vi 50-årsjubileum vilket vi bland annat uppmärksammar genom vår affischkampanj där varje månad får ett eget tema.
Här hittar du dem

Tyvärr har rådande läge gjort att vi fått ställa in jubileumsfesten och istället dela upp vissa aktiviteter. I slutet av augusti genomförde vi vår jubileumsutställning på Anderssongården i Falsterbo. Det var många av er som kom förbi där och gratulerade och utställningen med både gamla och nya affischer som beskriver Falsterbonäsets och kommunens natur och historia ställdes ut. Vi visade även ett bildspel på aktiviteter genom åren. Men framför allt träffades vi och hade många och stundtals långa diskussioner om aktuella ämnen. Det är ju inte så att naturen och boendemiljön är direkt fredad i Vellinge kommun.

Vi arrangerar även en fotoutställning "I Arne Schmitz anda". Fem fotografer som tilldelats Arne Schmitz naturvårdspris ställer ut på Konsthallen på

Falsterbo Strandbad; Mikael Kristersson, Magnus Lundgren, Jan-Åke Hillarp, Felix Heintzenberg, Ulf Westerberg och Arne Schmitz postumt. 

 

OBS! Öppet för vernissage lördag 12 september kl.11-16 med visning kl.14.. Därefter öppettider: onsdag - söndag kl.11 – 16. 

bottom of page