top of page

Viktigt om tångvallarna


Hjälp oss sprida informationen

All form av åverkan på och/eller privatisering av de unika och fornminnesskyddade tångvallarna i Skanör-Falsterbo anmäls av oss till länsstyrelsen. De i sin tur kan gå vidare med viten och polisanmälning, det har skett och kommer ske igen.

Vi ser att fastighetsägare nyligen gjort åverkan på tångvallar i Skanör genom att montera "up-lights" på dem, sätta upp staket och plantera insynsskydd. Tidigare år har vi sett fastighetsägare i Ljungskogen dumpa schaktmassor på dem vid pool-bygge och i Falsterbo har lastbilar kört över dem. Detta är helt oacceptabelt beteende. Tångvallarna i Skanör-Falsterbo är fornminnen och skyddade enligt lag. Man får inte skada dem eller riskera att skada dem. Som fastighetsägare är man skyldig till att söka information och lämpliga tillstånd före det att man tar mark i anspråk som man inte själv äger. Man är även skyldig att känna till om man har registrerade fornminnen inom sin fastighet som är skyddade enligt lag.

Skyltning på tångvallarna är också förbjudet.

På kartan nedan ser ni deras sträckning som röda heldragna linjer.

Vi uppmanar även Vellinge kommun att tydligare reglera och bevaka ny-/tillbyggen så att det inte finns den minsta orsak för fastighetsägare att säga att man inte visste.46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page