top of page

VEM BLIR VINNARE AV "ÅRETS BLOMSTERÄNG 2022"?

Falsterbonäsets Naturvårdsförening vill inspirera alla till att skapa en blomstrande äng i sin trädgård för att gynna bin och andra insekter. Insekterna står för 80 % av all pollinering, vilket är helt avgörande för den biologiska mångfalden. Samtidigt har 80 % av alla insekter försvunnit. Det vill vi ändra på med denna tävling!

TÄVLA SÅ HÄR: Lägg upp en bild i vår Facebook-grupp, och gärna fler efterhand, på din äng tillsammans med en kort beskrivning av vad du sått, på vilken yta och vilka insekter du kunnat se. (Ängen behöver inte vara sådd i år.) Har du inte Facebook så går det bra att mejla bilder till info@falsterbonaset.se så lägger vi upp dem åt er. Tävlingen går även att följa på vår hemsida här

Tävlingen är uppdelad i två kategorier: en vuxenklass och en barnklass (upp till 15 år). 1 pris Vuxen: En vacker blomsterakvarell av konstnären Ulla Kristina Eriksson. 1 pris Barn: Ett ekologiskt insektshotell + en fågelholk. Tröstpriser kommer också att delas ut.

Tävlingen pågår t.o.m. 31/8. Den 1 september presenteras vinnarna på vår hemsida och Facebook. Juryn består av botanikern Ulla Kristina Eriksson, trädgårdsmästaren Erik Bäckstedt samt insektskännaren Ulf Westerberg.

Förutom bilderna på din äng kommer vi att ta hänsyn till: 1) Bästa sorterna för pollinerare. 2) Andel äng i förhållande till tomtyta. 3) Hur du jobbat med att sprida kunskapen och intresset till andra.

P.S. Ängen ska finnas i Vellinge kommun. Vi kommer att kontakta ett urval finalister för att komma och se ängen i verkligheten!


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page