top of page

Härligast i världen! 14 år senare

Skriv upp dig på intresselistan! 2010 fyllde FNF 40 år och det firade vi genom att ge ut boken Härligast i världen. En jubileumsbok på 200 sidor där kommunens främsta experter på natur- och kulturmiljö deltog som författare. Allt från FNFs historia till geologi, däggdjur och fåglar, friluftsliv, flora och kulturhistoria beskrevs tillsammans med fina bilder tagna av kommunens främsta naturfotografer.

Nu 13 år senare har vi inte många exemplar kvar och det har även hänt en hel del under dessa år. Vi har fått bättre lagstiftning för naturskydd, det har fortsatt att exploateras, arter som förr fanns i enstaka exemplar här nere är nu helt borta och alla författare är inte heller med oss i livet längre. För att nämna några förändringar, positiva och mindre positiva.

Vi sitter därför just nu och jobbar febrilt med upplaga 2. Den kommer innehålla mycket av den fakta som finns i nuvarande upplaga men vi kommer korta ner vissa kapitel och låta nya författare skriva om nya ämnen fast inom samma områden.

Vi har inte riktigt bestämt oss för formatet eller hur vi ska publicera den. Vi kan nöja oss med att publicera den digitalt i sin helhet men målet är även att trycka upp en upplaga för försäljning. Att trycka är kostsamt men samtidigt är tryckta böcker både trevligt och mer ambitiöst.

Vi har därför skapat en "intressekö" som börjar fyllas på nu. Vi är tacksamma om ni som är intresserade av en tryckt upplaga 2 kontaktar oss på info@falsterbonaset.se så ställer ni er i kön och vi kan lättare beräkna format mm. Ni förpliktigar er inte till något genom att stå i kön och vi återkommer med mer info.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page