top of page

Får man ha hunden lös på promenaden?

Vi är många som äger hund och det är ofta familjens glada medlem som tar oss ut i ur och skur och sällan är ledsen. Hunden har ett stort behov av att få motionera och spåra och då kan man tycka att våra naturområden i kommunen är perfekta. Så är det tyvärr inte eftersom vi måste tänka på alla djur, inte bara våra hundar.


I vår natur så bor det vilda djur. På Falsterbonäset främst fågel, rådjur och kanin/hare men även räv och grävling. Utöver det har vi mycket betande djur i hagar och i naturreservaten. Friluftslivet är också stort och långt ifrån alla människor känner sig inte trygga i att möta lösa hundar.


I Vellinge kommun råder lagstiftningen om hundar och katter. Den måste alla hund- och kattägare känna till, om inte så läs den. Utöver det råder det kommunala restriktioner samt koppeltvång i vissa naturreservat och under vissa perioder på året. Som hundägare ska vi alltid säkerställa till 100 % vad som gäller där vi rastar vår hund. Oavsett vad så gäller det alltid att man INTE får ha sin hund lös där det kan finnas vilt och där allmänheten har tillgång. Ej heller där betning pågår. Spelar ingen roll vem som är huvudman för marken, kommunen, privat, Fortifikationsverket m.fl. Det som inte räknas som lös hund är när den går fot hela sträckan.


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page